Vrienden Door Dik en Dun (2020 – heden) – 4+

Een hartverwarmend, interactief liedjesprogramma over vriendschap

Dik en Pier zijn vrienden door dik en dun. Ze wonen in dezelfde straat en komen iedere dag bij elkaar over de vloer. Dik en Pier spelen, lachen, stoeien, kletsen en maken altijd muziek, want van muziek worden ze blij. Overal waar Dik en Pier spelen zingt iedereen mee en binnen de kortste keren staat de hele boel op z’n kop. Ze voelen zich overal thuis; bij die gekke Ome Piet bij wie alles mag of op de boerderij van Boer Bert waar het een beestenboel is. Onderweg ontdekken Dik en Pier dat thuis soms ook ver weg  kan zijn. Zoals bij buurjongen Mo die zijn vriendinnetje Samira heeft moeten achterlaten in een land ver weg van hier. 

Dik en Pier hebben zich laten inspireren door het muzikale repertoire van Tom Waits en tekstueel door de prachtige kindergedichtenbundels van Theo Olthuis, bekend van o.m. Sesamstraat en Klokhuis.

Regie: Peter van Dijk
Muziek, zang, spel en liedteksten: Dick Dijkman en Pyr Tilma
Foto: Menno Bemelmans

Dik en Pier doen Don Quichote (v.a. september 2024) – 6+

Een muzikale voorstelling over de reis die de bestemming overtroeft

Don Pier is een echte gamer. In zijn videogames speelt hij de held, iets wat hij in het normale leven niet voor elkaar krijgt. Dikkie Pansa is zijn trouwe metgezel en strijdmakker, en vooral geïnteresseerd in het eten van tompoucen van de HEMA. Als Donnie van zijn makker Dikkie een game cadeau krijgt, waarin hij als ridder alle onrecht in de wereld kan overwinnen, is hij niet meer te houden. Vooral niet als aan het eind van het spel een ultieme beloning wacht… hij zal dan zijn droomprinses in levende lijve ontmoeten. Maar voordat het zover is moet hij een aantal opdrachten volbrengen. Fanatiek werpt hij zich op zijn taak. Hij zal laten zien hoe slim en moedig hij is. Maar hij raakt zijn gevoel voor de werkelijkheid steeds meer kwijt. Zal Don Pier zijn droomprinses uiteindelijk voor zich weten te winnen? En welke rol speelt Dikkie Pansa daarbij?

Regie: Peter van Dijk
Muziek, zang, spel en liedteksten: Dick Dijkman en Pyr Tilma
Foto: Menno Bemelmans